Тріше: ЄЦБ не збирається купувати облігації проблемних країн, Драгі був неправильно зрозумілий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: ЄЦБ не збирається купувати облігації проблемних країн, Драгі був неправильно зрозумілий

Казна та Політика
318
Ринки неправильно інтерпретували вислів вступника глави Європейського центрального банку Маріо Драгі про готовність ЄЦБ продовжувати скуповувати держоблігації проблемних країн єврозони. Про це заявив минає голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше, передає Reuters.
У розлогому інтерв'ю, яке дав Тріше, він висловив глибоке задоволення тим, що глави країн зони євро на саміті, що відбувся минулого тижня, вирішили вплинути на ринок облігацій з допомогою Європейського фонду фінансової стабільності. Таким чином передбачається боротися з борговою кризою єврозони.
ЄЦБ запустив власну програму щодо купівлі облігацій у травні минулого року, але план довів свою неспроможність і коштував посад двом німецьким політикам. Тріше докладав всіх зусиль для того, щоб піти від цієї стратегії вирішення проблем зони євро.
Драгі ж минулого тижня заявив, що дотримується іншої точки зору. Фінансист повідомив, що ЄЦБ готовий купувати облігації, змушуючи боргові ринки знизити вартість запозичень для країн, охоплених кризою. Однак Тріше стверджує, що журналісти й інвестори почули зовсім не те, що мав на увазі Драгі.
"Я не думаю, що Маріо Драгі міг заявити щось подібне. Думаю, його слова просто були неправильно інтерпретовані", - запевняє Тріше.
Здивування, яке викликали висловлювання Драгі, показують, наскільки для реалізації стратегії ЄЦБ важлива комунікація. Тріше в цій сфері домігся величезних успіхів: його заяви завжди були точними, чіткими і послідовними, що і вабило до нього фінансовий ринок.
Тріше готується звільнити пост президента ЄЦБ. З 1 листопада його забере Драгі, глава італійського Центробанку. Він керуватиме ЄЦБ вісім років - до 2019 року. Тріше був президентом європейського регулятора з 1 листопада 2003-го.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас