S&P вдруге за чотири місяці знизило рейтинг Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P вдруге за чотири місяці знизило рейтинг Кіпру

Казна та Політика
219
Standard & Poor's знову знизило кредитний рейтинг Кіпру - з "ВВВ+" до "ВВВ" з "негативним прогнозом". Про це 27 жовтня повідомляється в офіційному прес-релізі кредитного агентства.
Дії S&P пов'язані з підсумками саміту Євросоюзу, на якому 27 жовтня було оголошено про принципові рішення в рамках боротьби з борговою кризою. Одним з цих рішень стала домовленість керівництва ЄС з приватними власниками держоблігацій про 50-відсоткове списання грецького боргу. В агентстві вважають, що такі заходи можуть змусити кіпрські банки звернутися по допомогу до уряду.
На думку аналітика S&P Френка Джілла (Frank Gill), обсяг корпоративних, державних боргів і запозичень фінансового сектора Греції на балансах банків Кіпру досягає 165 відсотків ВВП острівної держави. Його слова цитує Bloomberg.
Крім того, в S&P визнали дії уряду Кіпру, спрямовані на поліпшення фінансового становища держави, недостатньо оперативними.
У липні цього року S&P знизило рейтинг Кіпру з "А-" до "ВВВ+". Водночас агентство Moody's знизило рейтинг острівної держави відразу на два щаблі - з "А2" до "Baa1". У серпні аналогічні дії розпочало Fitch - показник був знижений з "A-" до "ВВВ". У S&P раніше заявляли, що сумніваються в здатності країни скоротити дефіцит бюджету і знизити боргове навантаження. Інші агентства також як причину називали складності з консолідацією бюджету, пов'язані з можливими збитками у світлі грецької боргової кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас