За неофіційними даними, Португалія просить США допомогти в подоланні європейської кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За неофіційними даними, Португалія просить США допомогти в подоланні європейської кризи

Казна та Політика
192
Президент Португалії Педру Пасуш Коелью звернувся до свого мексиканського колеги Феліпе Кальдерону з проханням підняти на саміті G20 питання про допомогу США в подоланні європейської бюджетно-боргової кризи, передає Reuters з посиланням на джерело в португальському уряді. Відповідне питання обговорювалося на переговорах двох лідерів на полях Іберо-американского саміту в Парагваї, що відкрився напередодні.
Черговий саміт "Великої двадцятки" відбудеться у французьких Каннах 3-4 листопада ц. р.
До порядку денного майбутнього саміту голів країн-членів G20 в Каннах буде включений узгоджений план дій, який передбачає ряд заходів для зниження ступеня уразливості економіки і зміцнення основ стійкого і збалансованого економічного зростання. У комюніке, прийнятому міністрами фінансів і главами Центробанків провідних світових економік (G20) за підсумками своєї зустрічі в Парижі 17 жовтня ц. р., були позначені заходи, які необхідно прийняти для відновлення довіри до глобальної фінансової системи, забезпечення її стабільності і зростання світової економіки.
Зокрема, члени "двадцятки" висловили готовність дотримати зобов'язання, взяті на себе за підсумками зустрічі у вересні ц. р. у Вашингтоні. У документі було підкреслено, що G20 вітає "амбітну реформу" економічної системи Європи і завершення країнами зони євро реалізації рішень, схвалених країнами валютного блоку 21 липня 2011 р. і спрямованих на збільшення обсягу і підвищення гнучкості інструментарію Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). G20 також закликала продовжити роботу з посилення EFSF в цілях заборони кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас