Греф: інвестори пропонують розглянути можливість амністії капіталу в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: інвестори пропонують розглянути можливість амністії капіталу в РФ

Казна та Політика
230
Іноземні інвестори запропонували владі розглянути можливість проведення в Росії амністії капіталу, сказав у заключному слові на засіданні міжнародної консультативної ради зі створення МФЦ у Росії глава Сбербанку Герман Греф, підсумовуючи виступи на раді.
За його словами, фінансовий ринок є відображенням економіки і для створення МФЦ у Росії недостатньо просто збудувати кілька будинків.
"Потрібно мати ринкову економіку з переважанням приватної власності, де активи управляються виходячи з інтересів приватних інвесторів. Повинен бути забезпечений високий рівень транспарентності і передбачуваності: як на державному, так і корпоративному рівні. Нарешті потрібне правове середовище, що захищає інтереси бізнесу та суспільства", - сказав глава найбільшого російського банку, який є співголовою ради.
За його словами, необхідно розвивати клас вітчизняних інвесторів, вдосконалити регулювання компаній з довгостроковими інвестиціями, зокрема страховиків та НПФ, серед іншого переглянувши їх інвестдеклараціі.
"Нарешті, для розвитку вітчизняних інвестицій доцільно розглянути можливість проведення амністії капіталу", - повідомив він.
Амністію капіталів і майна протягом 2000-х років двічі оголошував Казахстан, по одному разу - Киргизія та Таджикистан.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас