ЄС готовий продавати Китаю свої борги в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий продавати Китаю свої борги в юанях

Валюта
379
Глава Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) Клаус Реглінг, що перебуває в Пекіні з метою переконати Китай інвестувати в стабфонд, заявив у суботу, що EFSF може випускати боргові облігації в будь-якій валюті, і навіть в юанях, повідомляє Reuters.
Правда, за його словами, це може викликати певні труднощі.
Після кризи 2008 року Китай, як і Росія, критикували статус долара як світової валюти і заявляли про те, що такий стан речей потрібно змінювати. Передбачуваний випуск боргових облігацій EFSF в юанях може стати значним кроком на цьому шляху.
На переговорах у Пекіні на цих вихідних Реглінг повинен був обговорювати питання про можливість придбання Китаєм облігацій EFSF з тим, щоб збільшити обсяг Європейського стабфонду, нагадує Deutsche Welle. Реглінг зазначив, що Китай уже купував облігації EFSF, але відмовився уточнити, в якому обсязі. Глава стабфонду закликав не чекати на які-небудь конкретні результати від його візиту, підкресливши, що в даному випадку йдеться лише про "консультації на ранній стадії".
Бразилія, Індія і Росія вже відмовилися від покупки облігацій EFSF.
У п'ятницю заступник міністра фінансів Китаю Чжу Гуан'яо заявив після зустрічі з Реглінг, що Китай хотів би дочекатися прояснення питання про технічні деталі "нового фінансового продукту", який фонд EFSF має намір запропонувати інвесторам. За оцінкою китайського представника, рамкові умови для можливих нових інвестицій стануть відомі не раніше кінця листопада - початку грудня.
Разом з тим, як повідомляє "Синьхуа", в суботу заступник міністра закордонних справ Китаю Фу Ін заявила, що оскільки Європа є першою за величиною економікою в світі, її потенціал є достатньо сильним, а стан функціонування деяких підприємств у Європі також оцінюється як добрий. У зв'язку з цим, як вважає заступник міністра, ЄС здатний врятувати себе самостійно.
"Питання про порятунок Китаєм Європи є необґрунтованим", - зазначила Фу Ін.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас