На харківську Арену потрібно ще 9 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На харківську Арену потрібно ще 9 млн грн

Казна та Політика
192
Після візиту експертів УЄФА до Харкова в ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на директора Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського про те, що через нестачу фінансування реконструкції ОСК під загрозою опинилося проведення ЧЄ-2012 в Україні. Причина стурбованості - брак фінансування реконструкції харківської арени з обласної та міської скарбниці, а держава свої фінансові зобов'язання вже виконав.
"УЄФА непокоїть, що досі не вирішена проблема енергозбереження стадіону, через що неможливо ввести арену в експлуатацію і отримати сертифікат безпеки, а це обов'язкова умова для проведення матчів європершості", - висловив зауваження Маркіян Лубківський.
У мерії здивувалися таким зауваженням і запевнили, що гроші надійдуть вчасно. Також влада каже, що вже закуплено обладнання для енергозабезпечення стадіону, його потрібно тільки змонтувати, а це процес трудомісткий.
"У протоколі зустрічі записано, що всі сторони, що беруть участь в цьому процесі, задоволені затвердженим графіком фінансування. Згідно з цим графіком, все ми повинні виділити 15 млн грн., з них 5,8 млн уже виділено, а 9,2 млн будуть виділені в грудні цього року", - говорить директор Департаменту з питань підготовки до Євро-2012 Олександр Нечипоренко і наполягає на тому, що про невиконання зобов'язань йтися не може.
Нагадаємо, що під час останнього візиту інспекції УЄФА була вивчена не тільки робота стадіону. Перевіряли роботу стюардів, організацію дорожнього руху, відпрацьовували пішохідні маршрути.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас