Греція планує створити власний інвестфонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція планує створити власний інвестфонд

Казна та Політика
96
Греція може створити спеціальну фінансову компанію (SPV) для переведення ряду державних активів в пенсійний фонд, щоб пом'якшити удар по облігаційному портфелю після угод між лідерами євросоюзу.
"Уряд розглядає можливість створити спеціалізовану фінансову компанію... куди можна буде перерахувати державні активи, щоб компенсувати будь-які втрати (від списання боргів)", - сказав міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос.
Пенсійний фонд буде акціонером SPV.
Венізелос не уточнив, які саме активи будуть використані для грецького SPV, але зазначив, що переведення активів жодним чином не відіб'ється на боргах країни.
Греція урізала пенсії, щоб скоротити держвидатки і дефіцит бюджету.
Уряд Греції щорічно субсидує пенсійний фонд за рахунок бюджету. За словами Венізелоса, обсяг щорічного субсидування досягає обсягу половини активів пенсійного фонду, що означає, що кожні два роки фонд отримує фінансову підтримку, цілком покриває його активи.
"Жодне з рішень (лідерів ЄС) 26 жовтня не вплине на розміри пенсії або її виплату", - сказав Венізелос.
Греки переживають, що план ЄС, який полегшить борговий тягар Греції на 200 мільярдів євро ($280 мільярдів) за рахунок списання 50 відсотків вкладень приватними інвесторами, призведе до подальшого скорочення пенсій, незважаючи на запевнення уряду у зворотному.
Без скорочення гори боргів і додаткової фінансової допомоги Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду розміром 130 мільярдів євро, Греція ризикує стати першою збанкрутілою країною єврозони, що привнесе метушню на світові ринки.
Європейські політики планують створити SPV, в який могли б інвестувати багаті країни з-за меж єврозони, посилюючи фінансову міць механізму порятунку блоку.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас