Бюджетний запит Мінрегіонбуду на 2012 р. передбачає 2 млрд грн на підтримку ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетний запит Мінрегіонбуду на 2012 р. передбачає 2 млрд грн на підтримку ОСББ

Казна та Політика
217
Для поліпшення динаміки створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) держава повинна напрацьовувати для них вигідні кредитно-фінансові механізми, зокрема, для реалізації енергозберігаючих та інших заходів. Про це сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов, передає прес-служба Міністерства.
"ОСББ - новий ефективний власник будинків, який допоможе державі утримувати та зберігати житлове господарство. Обов'язок держави виділяти кошти на створення об'єднань потрібно закріпити законодавчо. Наприклад, необхідний закон про перший капітальний ремонт попереднім власником після створення в будинку ОСББ. Для ремонту і заміни внутрішньобудинкових мереж, термомодернізації старих будинків, а таких у нас більшість, держава повинна напрацювати кредитно-фінансові механізми, вигідні для людей", - сказав Аліпов.
За його словами, сьогодні в Україні створено понад 14 тис. ОСББ, що становить 15% від житлового фонду країни. Однак, на думку першого заступника голови Мінрегіонбуду, цього занадто мало для якісних змін у діяльності систем життєзабезпечення. "Тому Мінрегіонбуд створює всі можливі умови для того, щоб максимально поширити позитивний досвід. У бюджетному запиті Міністерства на 2012 рік закладено 2 мільярди гривень на підтримку ОСББ", - зазначив Аліпов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас