Витрати американців у вересні зросли на рівні прогнозу, доходи - менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати американців у вересні зросли на рівні прогнозу, доходи - менше

Казна та Політика
75
Витрати населення США зросли у вересні на 0,6%, доходи - на 0,1%, свідчать дані міністерства торгівлі країни.
Темпи підвищення доходів збіглися з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, тоді коли збільшення доходів виявилося нижчим за очікувані 0,3%.
Економісти відзначають, що низькі темпи зростання доходів в реальному вираження на тлі загальної непевності рядових американців в перспективах відновлення економіки країни будуть перешкоджати зростанню витрат, на які припадає близько 70% економіки США.
"Зростання доходів сповільнюється, довіра до економіки повністю відсутня, а люди продовжують витрачати, - відзначає старший економіст Societe Generale з США Аннета Марковська. - Це говорить лише про те, що довго така ситуація зберігатися не може, і це ще одна причина для занепокоєння щодо першого кварталу".
Індекс PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), на який звертає увагу ФРС при оцінці ризиків інфляції, у вересні не змінився в порівнянні з попереднім місяцем і виріс на 1,6% в річному численні. Аналітики очікували на підвищення цих показників у вересні на 0,1% і 1,7%. У серпні індекс виріс на 0,2% і 1,7%.
Зарплати в США минулого місяця зросли на 0,3% після падіння на 0,1% в серпні, норма заощаджень знизилася до мінімальних з грудня 2007 3,6% з 4,5% у серпні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас