Власник Фукусіма попросив в уряду трильйон ієн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник Фукусіма попросив в уряду трильйон ієн

Казна та Політика
511
Компанія Tepco, оператор японської АЕС "Фукусіма-1", пошкодженої під час землетрусу і цунамі в березні 2011 року, попросила в уряду Японії один трильйон єн (13 мільярдів доларів) на виплати компенсацій.
Водночас офіційного підтвердження про прохання виділити Tepco відповідну суму не надходило, передає Лента.ру.
Трильйон ієн стане лише частиною допомоги, по яку Терса звернулася до прем'єр-міністра Есіхіко Ноде і міністра торгівлі та енергетики Юкіо Едано. В цілому, за оцінками уряду, до 2013 року на виплату компенсацій за завдану внаслідок аварії на АЕС збиток Терса може знадобитися до 4,5 трильйона ієн (58,5 мільярда доларів).
Рішення про виділення коштів Терса Юкіо Едано повинен ухвалити на початку листопада. Самій компанії для виплати компенсацій доведеться в найближчі десять років зменшити витрати на 33 мільярди доларів і скоротити 7400 робочих місць.
В результаті серії вибухів і пожежі на АЕС "Фукусіма-1", що відбулися на початку березня після потужного землетрусу і наступного за ним цунамі, стався викид радіоактивних речовин в атмосферу. З населених районів у радіусі 20 кілометрів від станції були евакуйовані десятки тисяч чоловік. При цьому місця з підвищеним рівнем радіації знаходять в сотнях кілометрів від АЕС.
Відновлення інфраструктури міст та поселень, де виявлений підвищений рівень радіації, пов'язане з рядом складнощів. Крім величезних витрат на проведення робіт з очищення забрудненої території досі остаточно не вирішено питання про зберігання радіоактивної ґрунту та інших матеріалів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас