У 2012 році на армію дадуть більше грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2012 році на армію дадуть більше грошей

Казна та Політика
244
Міністр оборони України Михайло Єжель відзначає збільшення фінансування української армії в державному бюджеті 2012 року.
"За рішенням президента України, значно посилено ресурсне забезпечення Збройних сил України та посилено соціальний захист військовослужбовців", - сказав він, виступаючи на урочистостях, присвячених випуску 18 військових фахівців оперативно-стратегічного рівня підготовки Інституту державного військового управління Національного університету оборони України.
Єжель повідомив, що в державному бюджеті на 2012 рік передбачено близько 750 мільйонів гривень для підготовки Збройних сил України, з яких 327 млн гривень - безпосередньо на військову підготовку. За його словами, це на 63% більше, ніж було в нинішньому році.
Крім того, зазначив міністр оборони, в 3 рази планується збільшити витрати на комплексну програму забезпечення українських військовослужбовців житлом.
Єжель підкреслив, що підготовлений проект рішення уряду, який дозволить збільшити оклади військовослужбовців на 50%, що в середньому збільшить грошове забезпечення кожного українського військового на 25%.
За його словами, керівництво української держави демонструє пріоритетне ставлення до проблем оборонного сектора, що повністю відповідає національним інтересам України.
Разом з тим, за словами міністра, сучасні виклики та загрози, які є у світі, вимагають нових підходів для забезпечення безпеки держави.
Єжель нагадав, що в даний час в Міноборони триває напружена робота з підготовки концептуальних документів, таких як концепція подальшого реформування та розвитку Збройних сил України, державна комплексна програма реформування та розвитку ЗС України на 2012-2017 роки, вживаються заходи з модернізації та придбання нових зразків озброєнь і військової техніки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас