Держборг Японії в цьому фінроці може вперше перевищити 1 квадрильйон ієн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Японії в цьому фінроці може вперше перевищити 1 квадрильйон ієн

Казна та Політика
421
Держборг Японії в поточному фінансовому році може вперше перевищити 1 квадрильйон ієн ($13 трлн), повідомляє агентство Bloomberg.
За оцінками міністерства фінансів країни, обсяг державних запозичень Японії у фінансовому році, який завершиться в березні 2012 року, може збільшитися до 1024 трлн ієн - це більше ВВП всієї єврозони, що склав 9,179 трлн євро, або $13 трлн, в 2010 році.
Боргове навантаження Японії, яке вдвічі перевищує обсяг ВВП країни, продовжує зростати, оскільки уряд країни змушений продавати облігації, щоб залучити кошти для реконструкції об'єктів інфраструктури після березневого землетрусу.
Рейтингові агентства Moody's Investors Service і Standard & Poor's знизили рейтинги Японії в цьому році, відзначивши відсутність в уряду реальних планів скорочення боргового навантаження, що є найзначнішим серед розвинених країн.
Прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода заявив у п'ятницю, що державні фінанси Японії знаходяться в "серйозному стані", і необхідно збільшити податки для оплати витрат на відновлення країни після стихійного лиха без підвищення боргового навантаження.
Й.Нода, виступаючи перед парламентом країни в п'ятницю, запропонував план тимчасового збільшення податків на загальну суму 11,2 трлн ієн і продажу часток уряду в компаніях Japan Tobacco Inc. і Japan Post Holdings Co.
Проект уряду передбачає, зокрема, збільшення корпоративного податку з квітня 2012 року на три роки, прибуткового податку - з січня 2013 року на 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас