Мінфін Греції: Афіни отримають максимум користі з рішень саміту ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Афіни отримають максимум користі з рішень саміту ЄС

Казна та Політика
193
Греція постарається отримати максимум користі з рішень, прийнятих на саміті ЄС, щоб скоротити держборг шляхом структурного реформування. Таку заяву зробив міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос, передає Reuters. "Такий шанс не можна упускати, ми просто зобов'язані приступити до реформ", - упевнений він.
За словами Венізелоса, влада Греції зараз веде переговори з приватними банками про деталі процесу списання грецьких боргів. Крім того, Венізелос стверджує, що нових заходів зі скорочення держвитрат, які могли б торкнутися розмір пенсій, зарплат та податків, в найближчому майбутньому не очікується, тому що населення втомилося від жорсткої економії.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу висловив схожу точку зору, заявивши, що рішення саміту ЄС дали Афінам необхідний перепочинок для того, щоб зібратися з силами і приступити до реформ. "Ми повинні продовжувати інтенсивно працювати, щоб змінити ситуацію і позбавити Грецію від боргового тягаря", - заявив прем'єр в телевізійному зверненні.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас