У США виявили махінації на 1 млрд доларів із засобами пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США виявили махінації на 1 млрд доларів із засобами пенсійного фонду

Казна та Політика
235
Одинадцяти американцям, включаючи двох лікарів і колишнього співробітника пенсійного агентства, у четвер, 27 жовтня, в Нью-Йорку висунуто звинувачення у великому шахрайстві з соціальними виплатами з інвалідності.
Обвинувачені, за даними слідства, наживалися на отриманні з пенсійного фонду грошей: лікарі за хабарі виписували липові довідки про інвалідність, а цілком здорові співробітники залізничного транспорту отримували виплати за помилкову непрацездатність.
Як повідомляє РІА Новини з посиланням на газету New York Times, яка розкрутила у пресі цю справу, збитки пенсійного фонду від цієї шахрайської схеми міг скласти мільярд доларів.
Десятьох учасників схеми, як пише New York Times, заарештували на світанку в четвер, а ще один лікар, як очікують, здасться судовій владі найближчими днями.
Всього, за даними газети, виплати з інвалідності за неправдивими довідками отримували сотні співробітників залізниці Лонг-Айленда.
Ще одна газета, Wall Street Journal, наводить дані звинувачення про те, що в період з 2004 по 2008 роки допомогу з інвалідності отримували 61% пенсіонерів залізничної мережі Лонг-Айленда віком 50-55 років, коли в іншій нью-йоркській транспортній мережі Metro-North такі виплати припадали тільки на 7% пішли на пенсію. Ця невідповідність і навела на учасників шахрайської схеми агентів ФБР.
Наприклад, як пише Wall Street Journal, прокуратура стверджує, що один з обвинувачених співробітників залізниці щорічно отримував близько 105 тисяч доларів у вигляді пенсії і виплат з інвалідності, посилаючись на болі при виконанні простих робіт, а на ділі нібито по декілька разів на тиждень грав у теніс і записався на гольф.
У разі визнання учасників схеми винними, кожному з них загрожує до 20 років в'язниці.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас