Член правління ЄЦБ: Домовленості на саміті ЄС повинні знизити ризики для Європейського ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член правління ЄЦБ: Домовленості на саміті ЄС повинні знизити ризики для Європейського ЦБ

Казна та Політика
92
Програма виходу з боргової кризи, узгоджена лідерами Євросоюзу на саміті в Брюсселі, сприятиме зниженню ризиків для монетарної політики і чіткішому розділенню монетарної і фіскальної політики. Таку думку висловив сьогодні член правління Європейського центрального банку і голова Федерального банку Німеччини Йенс Вайдман. За його словами, уряди європейських країн несуть відповідальність за виникнення кризи в регіоні, і лише їм під силу його вирішити, передає Reuters.
Виступаючи на фінансовій конференції в Мюнхені, Вайдман висловив згоду з діями політиків, які прийшли до висновку, що збільшення кредитного потенціалу Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) буде проведено без участі ЄЦБ. За підсумками зустрічі 26 жовтня 2011 р. голови країн Євросоюзу досягли угоди з приватними кредиторами про добровільне списання 50% від суми боргу по грецьких облігаціях і домовилися збільшити Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) 1 трлн євро. Як відзначив Вайдман, дане рішення дозволить узяти під контроль боргове навантаження Греції, але, незважаючи на це, самі Афіни повинні докладати всі зусилля в рамках програми з консолідації держфінансів (заходи бюджетно-податкового оздоровлення).
Одночасно Вайдман вказав на те, що рішення про "пробачення" половини держборгу може понизити мотивацію Афін відносно програми жорстких заходів економії. У зв'язку з цим Греції особливо важливо дотримуватися планів з фіскальної консолідації і виконувати взяті на себе зобов'язання, використовуючи заощаджені в результаті різних заходів кошти для зниження дефіциту бюджету, резюмував політик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас