Білий дім: дані Мінторгу говорять про необхідність нового підходу до скорочення дефіциту США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім: дані Мінторгу говорять про необхідність нового підходу до скорочення дефіциту США

Казна та Політика
191
Нові дані бюро економічного аналізу Міністерства торгівлі США свідчать про те, що Америці необхідний збалансований підхід до зниження бюджетного дефіциту, говориться в заяві члена групи економічних радників Барака Обами Кетрін Ебрахам.
Мінторг повідомив у четвер, що ВВП США в реальному вираженні в III кварталі, за первісною оцінкою, виріс на 2,5% проти зростання на 1,3% в II кварталі поточного року. "Доповідь свідчить про необхідність реалізації збалансованого підходу до зниження бюджетного дефіциту, який передбачатиме поступові бюджетні скорочення, посилить впевненість у майбутньому і дозволить нам жити по коштах, не покладаючись на ненадійне майбутнє зростання", - йдеться в заяві Ебрахам.
Вона підкреслила, що хоча дані Мінторгу і вселяють певний оптимізм, необхідне вживання додаткових заходів у боротьбі з безробіттям і зміцненню світової економіки. "Зараз ми переживаємо період нестабільності світової економіки і тому не можемо собі дозволити робити хоч щось, що може підірвати процес економічного відновлення", - сказала вона.
Обама 8 вересня оприлюднив новий план у боротьбі з безробіттям, підтримки малого бізнесу та стимулювання національної економіки. Документ, загальний обсяг якого в грошовому вираженні становить 447 млрд доларів, передбачає скорочення податкового навантаження на підприємства малого бізнесу, підтримку безробітних та фінансування модернізації інфраструктури. Обама, представляючи план, зазначив, що його реалізація не спричинить збільшення бюджетного дефіциту, а також попросив парламентарів ухвалити закон без скорочень і якомога швидше.
Президентський законопроект, зокрема, передбачає виділення 65 млрд на підтримку малого бізнесу та стимулювання створення робочих місць у цій сфері економіки і 49 млрд доларів на річне продовження допомоги з безробіття, яка закінчується цього року. Також президент пропонує законодавчо затвердити можливість для американців рефінансувати їх іпотечні кредити за ставкою в 4%, що дозволить, на думку адміністрації, кожній американській родині скоротити щорічні витрати на 2 тис. доларів. План Обами містить ряд заходів щодо підтримки так званого соціального сектору: вчителів, пожежників і поліції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас