Японський прем'єр уріже собі зарплату на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський прем'єр уріже собі зарплату на 30%

Казна та Політика
135
Прем'єр-міністр Японії Есіхіко Нода відмовиться від 30 відсотків своєї зарплати, щоб домогтися розуміння в суспільстві урядової програми з підвищення податків. Зарплати інших членів уряду будуть урізані приблизно на 20 відсотків.
Офіційно про скорочення зарплат чиновників буде оголошено завтра на засіданні обох палат японського парламенту, пише "Асахі Сімбун". Тоді ж будуть оголошені плани уряду щодо фінансування відновлювальних робіт у районах, що постраждали в березні від руйнівних землетрусу і цунамі.
Програма уряду передбачає істотне збільшення податків, в результаті якого в 2011 році передбачається поповнити бюджет на 11,2 трильйона ієн (147 мільярдів доларів). Очікується, що підвищені податки будуть стягуватися протягом десяти років.
Велика частина отриманих коштів буде спрямована на усунення наслідків стихійного лиха.
Нода, голова Демократичної партії Японії, очолив уряд країни у вересні 2011 року після відставки з поста прем'єра попереднього лідера партії Наото Кана. Рейтинг Кана серйозно постраждав в результаті економічної кризи, підстьобнутої березневим землетрусом.
При формуванні уряду у вересні Нода заявив про скорочення зарплат членів уряду на десять відсотків.
Наразі прем'єр-міністр Японії отримує 2,22 мільйона ієн (близько 29 тисяч доларів) на місяць, зарплата інших міністрів становить 1,62 мільйона ієн (близько 21 тисячі доларів).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас