Томенко: Влада спланувала таємну земельну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Влада спланувала таємну земельну реформу

Аграрний ринок
967
Віце-спікер Верховної ради Микола Томенко зазначає, що земельна реформа в країні повинна здійснюватись виключно на основі закону.
"Сьогодні потрапив в усі органи місцевої виконавчої влади документ від Державного агентства із земельних ресурсів, який починається зі вступних слів президента України і пояснення міністра аграрної політики про те, як проводитиметься земельна реформа в 2012 році... цей документ нам говорить, що фактично з січня 2012 року в Україні почнеться таємна земельна реформа, про яку ніхто не знає, а тільки поінформовані люди", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.
Він нагадав, що законопроект про ринок землі перебуває в парламенті і він пройшов тільки комітет і має негативний висновок науково-експертного управління. За словами віце-спікера, цей законопроект, можливо, потрапить на розгляд Верховної ради у першому читанні в першому тижні листопада.
Водночас Томенко повідомив, що в розісланому в місцеві органи влади документі, який називається "Земельна реформа в Україні. 100 запитань і відповідей", говориться, що з 1 січня 2012 року вже можна буде продавати землю сільгосппризначення, а оцінку цієї землі будуть здійснювати фізичні та юридичні особи, які отримали ліцензію на виконання робіт землеустрою та ліцензію проведення робіт у встановленому порядку, а також там зазначено, що за прогнозами експертів.
"Наше завдання - не допустити проведення з 1 січня 2012 року цієї афери, ми знайдемо механізм, як знайти підтримку в парламенті. І я сподіваюся, що в парламенті у більшості і опозиції вистачить професійного підходу, що б не реалізувати цей документ, який сьогодні роздали органам місцевої влади", - резюмував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас