Саркозі заручився підтримкою Китаю для збільшення обсягу EFSF, Японія також готова допомогти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі заручився підтримкою Китаю для збільшення обсягу EFSF, Японія також готова допомогти

Казна та Політика
204
Голова КНР Ху Цзіньтао під час телефонної розмови з президентом Франції Ніколя Саркозі високо оцінив вживані європейською владою заходи стабілізації ринків і пообіцяв надати підтримку зусиллям країн Європи зі збільшення об'єму і посилення впливу Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), передає Центральне телебачення Китаю.
Переговори двох лідерів пройшли через лічені години після того, як у Брюсселі було досягнуто домовленості про принципи рекапіталізації банків, списання грецького держборгу і розширенні стабфонду ЄС.
Н. Саркозі і Ху Цзіньтао "домовилися про тісну співпрацю з метою гарантувати рішучий внесок G20 у забезпечення розвитку і світової стабільності", йдеться в заяві, поширеній адміністрацією французького президента.
Тим часом, як повідомили агентству Bloomberg інформовані джерела, Японія також планує підтримати програму збільшення EFSF.
У п'ятницю розпочнеться офіційний візит до Пекіна глави EFSF Клауса Реглінг, який планує провести переговори безпосередньо з майбутніми інвесторами фонду. Після цього, як очікується, К. Реглінг попрямує до Японії.
Китай має в своєму розпорядженні найбільш значні золотовалютні резерви в світі - понад $3,2 трлн, тому його внесок у справу підтримання стабільності в Європі може "виявитися вагомим аргументом", відзначив економіст Mizuho Securities Шень Цзяньгуан.
Японія посідає за цим показником 2-е місце в світі. Згідно з даними джерел, близьких до японського уряду, Японія відкладе обговорення деталей допомоги Європі до листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас