Нацбанк Білорусії буде підтримувати рубль за рахунок жорсткої грошово-кредитної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії буде підтримувати рубль за рахунок жорсткої грошово-кредитної політики

Валюта
265
Стійкість обмінного курсу білоруського рубля фактично буде підтримуватися за рахунок жорсткої грошово-кредитної та процентної політики Національного банку (НББ), повідомляється в поширеному в четвер прес-релізі НББ. Про це йшлося 26 жовтня на розширеному засіданні правління НББ, яке пройшло під головуванням Надії Єрмакової.
"Обмінний курс формується при мінімальній безпосередній участі Національного банку. Валютні інтервенції проводяться тільки з метою згладжування різких короткострокових курсових коливань", - повідомляється в прес-релізі.
Серед завдань, визначених під час засідання розширеного правління для вирішення в четвертому кварталі, Нацбанк виділяє необхідність надання сприяння банками країни своїм клієнтам у зниженні дебіторської заборгованості підприємств-експортерів та повернення експортної виручки, а також продовження реалізації заходів "щодо недопущення надмірного навантаження на фізичних осіб з погашення наявної кредитної заборгованості".
"При здійсненні кредитування необхідно враховувати доцільність першочергової підтримки виробництва валютоокуповуючої та імпортозамінної продукції", - також вказується в прес-релізі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас