Дворкович: Росія не виключає збільшення викупу держбондів країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дворкович: Росія не виключає збільшення викупу держбондів країн ЄС

Фондовий ринок
145
Росія не виключає можливості збільшення вкладень своїх держрезервів в боргові зобов'язання окремих європейських країн, але тільки після детального аналізу, і якщо в цьому буде гостра необхідність, при цьому найкращою залишається допомога країнам єврозони через МВФ, повідомив помічник президента РФ Аркадій Дворкович.
"Якщо в кризу знадобиться збільшити вкладення в європейські папери, такі рішення можуть бути схвалені, але з урахуванням оцінки ризиків, і тільки якщо ми будемо вважати рішення самої Європи достатніми для стабілізації", - сказав він в ефірі радіостанції "Голос Росії" .
Дворкович підкреслив, що найкращою є участь Росії в механізмах стабілізації через Міжнародний валютний фонд. "І ми будемо наполягати саме на такому механізмі. Якщо з якихось причин знадобляться додаткові рішення, пов'язані з двосторонніми заходами, ми будемо розглядати такі механізми і ухвалювати рішення", - зазначив він.
Проте поки, за його словами, жодних конкретних планів з викупу паперів окремих країн у РФ немає. "Наші резерви розміщуються в паперах урядів багатьох країн.
Вони розміщувалися свого часу і в паперах іспанського, італійського урядів. У нас постійно йде перерозподіл портфеля. Якісь вкладення збільшуються, якісь зменшуються", - пояснив він. Як приклад він навів вкладення в держпапери США. "У нас свого часу переважна частка була в паперах Сполучених Штатів Америки. Тепер це нижче 50%. Такі рухи нормальні", - зазначив Дворкович.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас