Експерт каже, що IPO "Нафтогазу" - не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт каже, що IPO "Нафтогазу" - не буде

Енергетика
215
"Нафтогаз України" не буде виведений на IPO (первинне публічне розміщення акцій - Ред.). Про це на прес-конференції сказав керівник альянсу "Нова енергія" Валерій Боровик, передає кореспондент УНН.
За його словами, для того, щоб компанія була виведена на IPO, її звітність повинна бути оформлена за міжнародними стандартами.
"З "Нафтогазу" останній такий звіт датується 2008 роком. Приблизно в той же час проводився і аудит компанії", - сказав В. Боровик.
Експерт також зазначив, що жодному інвесторові не потрібна непрозора компанія.
"Будь-який серйозний інвестор не зрозуміє, чому раптово списуються мільярдні газові заборгованості (ВР ухвалила Закон "Про списання боргів тепловиків перед компанією "Газ України" - Ред.). До того ж "Нафтогаз" має значну заборгованість перед закордонними кредиторами. Тому, я скептично ставлюся до виведення "Нафтогазу" на IPO", - зазначив В. Боровик.
Як відомо. уряд України планує продати в рамках IPO частину акцій виділених зі складу державного енергохолдингу "Нафтогаз" газодобувної компанії за 5-10 мільярдів доларів. Про це свого часу заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
Найбільшою газовидобувною компанією країни є "дочка" "Нафтогазу" "Укргазвидобування", частка якої в загальноукраїнській видобутку газу становить близько 78%.
У березні поточного року Міністерство енергетики заявляло про плани отримати 5-6 мільярдів за продаж під час IPO "міноритарного" пакета акцій "Нафтогазу України".
На початку весни поточного року про публічне розміщення акцій енергохолдингу сказав президент Віктор Янукович і глава компанії Євген Бакулін.
Наразі приватизація держкомпанії "Нафтогаз України" законодавчо заборонена.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас