Регіони Криму можуть отримувати до 150 млн грн від продажу торгових місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіони Криму можуть отримувати до 150 млн грн від продажу торгових місць

Казна та Політика
117
Цього року місцеві бюджети Криму отримали лише 9,4 млн грн від продажу місць тимчасової торгівлі на період курортного сезону. Про це сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АРК Ігор Яговдик на засіданні Комітету із забезпечення надходжень податків, зборів і підвищенню ефективності роботи підприємств, повідомили УНН в прес-службі відомства.
Усього в літній період в Криму функціонувало понад 10 тис. тимчасових об'єктів торгівлі і послуг, у тому числі 5 тис. - в курортних регіонах. При цьому з 40 курортних міст і селищ автономії 11 не направили в Мінекономрозвитку на узгодження схеми розміщення торгових точок. Так, не представлені документи Бахчисарайською, Щолкінською міської ради, Привітненською, Лучістовською, Сонячнодолинською, Сімеізькою, Лівадійською, Кореїзькою, Массандрівською, Фороською, Миколаївською селищними радами.
За підрахунками міністерства, цього року тільки по великій Ялті та Алушті, а також Феодосійського регіону додаткові надходження могли скласти - 35,6 млн грн. У цілому загальна сума надходжень по всіх курортних регіонах Криму за правильної підготовки до курортного сезону може скласти від 40 до 50 млн грн щорічно.
Крім того, Ігор Яговдик зазначив, що значним резервом для наповнення місцевих бюджетів є збір за паркування. За 9 місяців 2011 року до місцевих бюджетів надійшло всього 2,7 млн ​​грн збору за паркування, що на 1,4 млн грн більше за аналогічний період 2010 року. Разом з тим в результаті перевірок роботи парковок були виявлені численні порушення, в тому числі відсутність договорів оренди на землю під парковку, меж та розмітки парковок, меж фіксації в'їзду автотранспорту на парковку і т.д.
"Незважаючи на позитивну динаміку збільшення надходження збору за парковку, це не порівняти з масштабами порушень законів у сфері надання послуг з паркування та повнотою надходження до бюджету сум збору", - зазначив заступник міністра.
За попередніми оцінками, резерв надходжень до місцевих бюджетів від роботи паркувальних майданчиків становив близько 100 млн грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас