Китай погодився взяти участь у порятунку єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай погодився взяти участь у порятунку єврозони

Казна та Політика
622
Китай погодився інвестувати в Європейський фонд фінансової стабільності (ЄФФС). Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на неназвані джерела в дипломатичних колах. Розмір майбутніх вкладень КНР в "фонд порятунку єврозони" і умови інвестування не розкриваються.
У Міністерстві фінансів Китаю і в Народному банку КНР відмовилися коментувати цю інформацію. Представник китайського МЗС Цзян Іу (Jiang Yu) заявив, що "КНР готовий обговорювати з Європою будь-які пропозиції про економічне співробітництво". AFP відзначає, що президент ЄФФС Клаус Реглінг (Klaus Regling) здійснить візит до Пекіна у п'ятницю, 26 жовтня, для обговорення деталей участі КНР у фонді фінансової стабільності. Передбачається, що країни будуть викуповувати облігації, що випускаються ЄФФС.
Про готовність інвестувати до фонду фінансової стабільності раніше заявила Норвегія. Міністр фінансів країни Сігбьерн Йонсен (Sigbjorn Johnsen) сказав в інтерв'ю Bloomberg, що Норвегія надасть Європі допомогу з національного фонду добробуту (становить 530 мільярдів євро) у випадку, якщо від єврозони надійде відповідне прохання. Поки, за його словами, переговорів з цього приводу не було.
Фонд фінансової стабільності Європи був створений в 2010 році. ЄФФС повинен сприяти виведенню країн єврозони з боргової кризи. Обсяг фонду становить 440 мільярдів євро. У жовтні Німеччина запропонувала збільшити фонд до трильйона євро. Остаточно розмір ЄФФС і джерела його фінансування ще не затверджені. За даними ЗМІ, головними інвесторами фонду можуть стати країни, що розвиваються, у тому числі держави БРІК (Бразилія, Індія, Росія та Китай), а також країни Європи, які менше за інших постраждали від боргової кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас