Найбагатші американці подвоїли свою частку в національному доході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші американці подвоїли свою частку в національному доході

Казна та Політика
262
Один відсоток американців, які є найбільш багатими людьми в США, за останні 30 років більш ніж подвоїв свою частку в національному доході країни - з 8 до 17 відсотків. Про це повідомило Бюджетне управління Конгресу (CBO). Багато в чому така ситуація пов'язана з тим, що держава практично усунулася від вирівнювання доходів.
У 1979 році зрівняльний ефект держави став меншим, ніж у 2007 році, що викликано зміною податкової політики. Якщо раніше велика частина федеральних доходів бюджету припадала на прогресивні прибуткові податки, то тепер - на більш пласку шкалу податків на зарплати.
Для найбагатшого відсотку американців доходи після податків (з урахуванням інфляції) виросли на 275 відсотків, а для 20 відсотків найбільш забезпечених - на 65 відсотків. Доходи найменш заможної п'ятої частини громадян підросли всього на 18 відсотків, а у всіх інших - на 40 відсотків.
Останніми роками різке майнове розшарування населення стало особливо помітно через фінансову кризу. Втрати найбільш багатих у відсотковому відношенні виявилися меншими, ніж у середнього класу і бідних.
Ситуація, за якої доходи багатих, особливо зайнятих у фінансовому секторі, ростуть, тоді коли економіка не розвивається і не створює нові робочі місця, викликала масове невдоволення серед американців. Зокрема, це вилилося в акції протесту під гаслом "Захопи Уолл-Стріт" (Occupy Wall Street), які почалися в Нью-Йорку 17 вересня. Надалі протести перекинулися на інші міста США, включаючи Лос-Анджелес, Чикаго, Вашингтон.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас