Клюєв: Україна добилася неможливого на переговорах про ЗВТ з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна добилася неможливого на переговорах про ЗВТ з ЄС

Казна та Політика
1734
Україна та ЄС погодили всі ключові параметри Угоди про створення зони вільної торгівлі, написав перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв у блогу на сайті "Кореспондент".
Клюєв підкреслив, що досягнута домовленість про те, що Україна не буде нести фінансову відповідальність за припинення поставок газу в ЄС. "Адже спочатку ЄС висував, по суті, дискримінаційну умову, щоб наша країна компенсувала збитки, які понесуть європейські компанії через припинення поставок газу через Україну", - зазначив перший віце-прем'єр.
Клюєв також повідомив, що Україна фактично "добилася неможливого - в результаті переговорів врегульовано умови українського експорту сільськогосподарської та металургійної продукції".
За його словами, вдалося досягти компромісу щодо всіх принципових пунктів угоди. "Отже, на сьогоднішній день сторони узгодили всі ключові параметри Угоди про створення зони вільної торгівлі. Технічні нюанси допрацьовують експерти. Текст Угоди буде готовий до парафування до кінця цього року", - зазначив перший віце-президент.
Клюєв також повідомив, що під час переговорів у Брюсселі тема екс-прем'єра України Юлії Тимошенко порушувалася, але це питання не визначало загального фону переговорного процесу.
Як повідомлялося, Клюєв 19-20 жовтня відвідав Брюссель для обговорення проблемних питань щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас