Берлусконі досяг компромісу щодо пенсій, але песимізм зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі досяг компромісу щодо пенсій, але песимізм зберігається

Казна та Політика
201
Італійський коаліційний уряд, від якого партнери по єврозоні вимагають якнайшвидшого прийняття плану стабілізації державних фінансів, в останній момент дійшов домовленостей щодо пенсійної реформи, але їх деталі не відомі.
Умберто Боссі, лідер партії "Ліга Півночі", що входить в уряд, повідомив журналістам, що сторони дійшли згоди щодо пенсійної реформи, пише The Wall Street Journal. У той же час він як і раніше песимістично оцінює перспективи збереження урядової коаліції.
"Уряд перебуває в зоні ризику. Ситуація складна і небезпечна. Це драматичний момент", - сказав він раніше журналістам, передає Financial Times.
Прем'єр Сильвіо Берлусконі в середу візьме участь у вирішальному саміті ЄС у Брюсселі, де розповість про рішення свого кабінету.
У спостерігачів є, проте, сумніви, що узгоджений поспіхом план задовольнить партнерів по єврозоні, які зажадали від Риму представити їм до середи всеосяжну програму заходів бюджетної консолідації.
Італія, яка в найближчі три роки повинна буде розмістити облігації на 600 млрд євро, щоб рефінансувати свої зобов'язання, зараз у центрі уваги ринків.
Прибутковість 10-річних облігацій Італії, незважаючи на інтервенції європейського ЦБ, зросла до 5,96% у вівторок з 5,90% у п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.
Позиції прем'єра С.Берлусконі ослаблені скандалами і судовим процесом; внутрішні протиріччя заважають кабінету прийти до єдиних рішень, через що реалізація програми консолідації бюджету і стимулювання економічного зростання постійно відкладається. Все це підриває довіру інвесторів до Італії.
Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер ФРН Ангела Меркель, занепокоєні загрозою розповзання європейської боргової кризи, у вихідні зажадали від Італії до середи, коли пройде вирішальний саміт єврозони, вжити заходів щодо скорочення держборгу і стимулювання зростання економіки, щоб відновити довіру до країни з боку інвесторів.
"У Італії дуже великий державний борг, і потрібні додаткові зусилля щодо його скорочення", - сказала А.Меркель.
Держборг Італії становить 120% ВВП, обсяг держборгу, що наближається до 2 трлн євро, робить зовнішню допомогу їй практично неможливою, враховуючи обмеженість ресурсів Європейського фонду фінансової стабільності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас