Франція виявилася перед необхідністю прийняття нового пакета заходів жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція виявилася перед необхідністю прийняття нового пакета заходів жорсткої економії

Казна та Політика
365
Влада Франції стоїть перед неминучою необхідністю прийняття нового пакета заходів жорсткої економії, оскільки прогнози економічного зростання країни залишають бажати кращого і продовжують погіршуватися, передає Reuters.
Уряд Саркозі сподівався, що пакет заходів зі скорочення витрат в 2012 році на 11 млрд євро, оприлюднений в серпні ц. р., буде рятувальним кругом для Франції, яка прагне зберегти свій першокласний кредитний рейтинг на рівні "ААА". Однак не виправдали очікувань аналітиків показники економічного зростання, а також негативні прогнози рейтингових агентств підштовхнули економістів до висновку, що необхідно додаткове скорочення витрат як мінімум на 5 млрд євро.
Саркозі, чиї рейтинги як президента і так стрімко падають, доведеться провести в життя подібні жорсткі заходи в переддень президентських виборів 2012 року. Проте його правоцентристський уряд, швидше за все, утримається від болісних скорочень виплат і різкого підвищення податків, до яких довелося вдатися сусідам Франції - Італії та Іспанії. Замість цього влада почне боротьбу з безліччю податкових пільг, завдяки яким більшість французів платять у казну дуже маленький прибутковий податок.
Уряд Франції продовжує наполягати на необхідності до 2013 року будь-якою ціною скоротити бюджетний дефіцит країни, який зараз дорівнює 5,7% від обсягу ВВП, до рівня в 3%, максимально допустимого в ЄС.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас