Європейські лідери чекають від Берлусконі на план виходу Італії з кризи до завтрашнього дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські лідери чекають від Берлусконі на план виходу Італії з кризи до завтрашнього дня

Казна та Політика
203
Лідери країн єврозони сподіваються, що до середи, 26 жовтня, коли має відбутись саміт ЄС, присвячений питанням виходу з кризи, прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі направить їм свій план приведення економіки країни в порядок.
Як повідомляє The Guardian, італійський політик Сільвано Моффа, залишаючи сьогодні резиденцію Берлусконі, заявив, що деталі плану стимулювання італійської економіки будуть спрямовані ЄС до сьогоднішнього вечора.
Тим часом, італійський прем'єр досі не домовився зі своїми партнерами по парламентській коаліції - Північної лігою - про пенсійну реформу. Вона передбачає підвищення пенсійного віку для італійців до 67 років, але лідер Північної ліги не готовий на це піти. "Не можна чіпати пенсії, щоб задовольнити німців", - сказав глава партії Умберто Боссі.
Зазначимо, що завтра має відбутися саміт ЄС, на якому лідери європейських країн планують оголосити про масштабний план з подолання боргової кризи. Може йтися про списання частини грецького боргу, підвищення капіталу великих банків, яким належить списати борги проблемних країн, а також функції фонду EFSF, обсяг якого нещодавно було вирішено підвищити до 440 млрд євро.
Також завтра повинна була відбутися зустріч міністрів фінансів країн ЄС, але її сьогодні скасували. За даними джерел Reuters, це відбулося через те, що обговорення питань, що стояли на порядку денному, ще не закінчено.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас