Мінагропрод: Україна в 2012р може зіткнутися із загрозою недобору зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод: Україна в 2012р може зіткнутися із загрозою недобору зерна

Аграрний ринок
375
Стан посівів озимих культур у другій половині жовтня викликає серйозну загрозу можливого недобору зерна в 2012 році, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України.
"Агрометеорологічні умови, що склалися протягом вересня - першої декади жовтня, на більшій частині території держави були вкрай несприятливими, місцями критичними, для посіву та початкових етапів росту і розвитку озимих культур", - наголошується в повідомленні.
Згідно з повідомленням, низька кількість опадів викликала затримку проростання зерна на окремих площах озимих, висіяних в оптимальні та допустимі строки, а сходи на ранніх посівах сформувалися нерівномірні і зріджені.
Зокрема, за даними Мінагропрод, попереднє обстеження посівів озимих показало, що сходи отримано на площі 3,9 млн га (53% до посіяних), з них 2,8 млн га (71%) перебувають в гарному та задовільному стані, 1,1 млн га (29%) в слабкому та зрідженому стані.
У Мінагропроді прогнозують, що значна частина посівів може підлягати весняному пересіванню.
Як повідомляє прес-служба Мінагропроду з посиланням на дані Укргідрометцентру, кількість опадів за вересень-першу декаду жовтня склала 33-83% від норми, що викликало незадовільну вологозабезпеченість і посуху в усіх природно-кліматичних районах.
Як повідомлялося, Україна до 24 жовтня 2011 р. засіяла озимими зерновими культурами 7,6 млн га, що становить 93% прогнозу, зокрема, пшеницею 6,2 млн га (94% прогнозу), житом - 0,32 млн га (95% прогнозу), ячменем - 1,04 млн га (84% прогнозу).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас