Рахункова палата: Окремі положення проекту Держбюджету суперечать законодавству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата: Окремі положення проекту Держбюджету суперечать законодавству

Казна та Політика
244
Окремі положення проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" не відповідають Бюджетному кодексу та іншим законодавчим актам. Про це УНН повідомили в прес-службі Рахункової палати.
Зокрема, проект підготовлений за відсутності опублікованих радою Національного банку основних засад грошово-кредитної політики на наступний рік, що несе ризик неузгодженості дій Національного банку та Уряду в грошово-кредитній сфері і перегляду основних параметрів державного бюджету.
Крім того, у запропонованому законопроекті не враховані пріоритети, визначені основними напрямами бюджетної політики на 2012 рік, а саме: не внесено зміни до Закону України "Про інвестиційну діяльність", спрямованих на поліпшення інвестиційного клімату в Україні, не збалансовано фінансовий стан Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і не затверджено її бездефіцитного фінансового плану, оскільки всупереч зазначеному, у доданих до законопроекту матеріалах зазначено, що дефіцит компанії заплановано розміром 0,8% ВВП і буде покриватися він за рахунок випуску ОВДП на суму 12 млрд грн; не приведені тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня; не схвалений закон про адміністративні послуги, який має зменшити кількість адміністративних послуг і ввести жорстку регламентацію їхньої вартості.
Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про Державний бюджет України на 2012 рік" 20 жовтня 2011 року. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас