Мінфін: Україна поліпшила ситуацію щодо платоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україна поліпшила ситуацію щодо платоспроможності

Казна та Політика
619
Україна увійшла до списку 29 країн, які поліпшили ситуацію щодо неплатоспроможності протягом 2010-2011 років. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів з посиланням на дані рейтингу Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації "Легкість ведення бізнесу 2012" ("Doing Business 2012").
Відзначається, що за минулорічний період Україна здійснила 4 структурні реформи, які полегшили ведення бізнесу щодо попереднього періоду, а саме: спростила умови відкриття власної справи за рахунок скасування вимоги про необхідність затвердження печатки підприємства; здійснила спрощення і здешевлення процесу сплати податків підприємствами шляхом внесення змін до податкового законодавства і його уніфікації; внесла до законодавства зміни, що передбачають прискорення процесу розв'язання спорів та підвищення ефективності процедур стягнення; внесла зміни до законодавства з питань дотримання закону шляхом розширення кола гарантій прав кредиторів, які отримали забезпечення від боржника.
Така кількість здійснених реформ спостерігається лише у 11 з 183 країн, які були досліджені.
Нагадаємо, 20 жовтня був опублікований рейтинг сприятливості ділового середовища, який щорічно складає Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація. Україна в ньому посіла 152 місце, втративши сім позицій.
Доповідь Doing Business-2012 проходить вже в дев'ятий раз і охоплює 183 країни.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас