EFSF буде мати у своєму розпорядженні близько 1 трлн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EFSF буде мати у своєму розпорядженні близько 1 трлн євро

Казна та Політика
129
Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) буде мати у своєму розпорядженні близько 1 трлн євро. Про це заявили лідери німецьких опозиційних партій після брифінгу з канцлером Ангелою Меркель, повідомляє Associated Press.
Кошти будуть зарезервовані на страхування інвесторів у разі збитків за зобов'язаннями урядів єврозони. Передбачається, що до фонду будуть залучені гроші Міжнародного валютного фонду.
Представники владної в Німеччині партії ХДС розраховують, що нові заходи будуть схвалені німецьким парламентом 26 жовтня. Тільки після отримання підтримки в Бундестазі Меркель представить план на саміті ЄС у середу.
Фонд фінансової стабільності був створений в Європі в 2010 році. Спочатку його обсяг становив 440 млрд євро.
Однак через різке погіршення фінансової ситуації в ряді європейських країн стало зрозуміло, що цих коштів не вистачить для порятунку від дефолту великих держав єврозони. Тоді розміри фонду було запропоновано збільшити, але сторони поки не зійшлися в тому, яким повинен бути обсяг коштів у розпорядженні влади ЄС.
Раніше повідомлялося, що обсяг фонду може скласти 2 трлн євро, тоді коли міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле пропонував обмежитися 1 трлн.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас