Мінекономіки радиться з бізнесом про перегляд зобов'язань перед СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки радиться з бізнесом про перегляд зобов'язань перед СОТ

Казна та Політика
140
Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило робочу групу з підготовки заявки на перегляд тарифних зобов'язань України перед Світовою організацією торгівлі. Про це журналістам сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П'ятницький.
"Вона буде розглядати всі пропозиції, які до нас надходять від виробників", - повідомив він.
П'ятницький зазначив, що робоча група вже працює, проведені обговорення необхідних питань, яких досить багато.
Він висловив сподівання, що до 2012 року робоча група зможе подати свої пропозиції.
Як повідомлялося, у вересні Кабінет міністрів почав підготовку до подачі заявки на перегляд тарифних зобов'язань України перед СОТ. За словами депутата Верховної ради від Партії регіонів Анатолія Кінаха, стаття 28 генеральної угоди з тарифів і торгівлі передбачає можливість країни, яка перебуває в складі СОТ більше 3 років, подавати заявки на перегляд своїх тарифних зобов'язань перед організацією та її членами.
При цьому якщо країна не скористається цим правом, то вона втрачає його на трирічний період, причому, згідно з вимогами СОТ, заявку про бажання скористатися цим правом вона повинна подати не пізніше, ніж за три місяці до кінця року.
Україна вступила до Світової організації торгівлі 16 травня 2008 року, взявши на себе низку зобов'язань у тарифній політиці щодо лібералізації внутрішнього ринку, у тому числі і щодо мит на імпорт легкових автомобілів (зараз 10%, в 2013 році повинні бути знижені до 5 %).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас