Глава ФРБ Нью-Йорка закликав негайно розпочати боротьбу з кризою на ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФРБ Нью-Йорка закликав негайно розпочати боротьбу з кризою на ринку житла

Казна та Політика
476
Глава Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі закликав негайно розпочати боротьбу з кризою на ринку житла, заявивши, що падіння цін на житлову нерухомість "серйозним чином перешкоджає швидшому відновленню економіки", повідомляє агентство Bloomberg.
"Тривале падіння цін на житло може спричинити за собою ще більше дефолтів з іпотечних позик, позбавлень прав власності х прострочених заставних і подальший спад продажів, які будуть шкодити добробуту, довіри до економіки і обсягами витрат, - заявив У. Дадлі, який виступав в понеділок з промовою в університеті Фордхем. - Вихід з цього порочного кола - одна з найбільш гострих проблем, що стоять перед політиками".
На думку У. Дадлі, економіці США "як і раніше заважають потужні зустрічні вітри", включаючи скорочення держвитрат і кризу держборгу в Європі.
"ФРС робить і буде робити все, що в її силах для забезпечення максимальної зайнятості та цінової стабільності", - заявив глава ФРБ Нью-Йорка.
У. Дадлі вважає, що недавні кроки ФРС, включаючи рішення про збереження ставки на рекордно низькому рівні аж до середини 2013 року і зміні структури балансу ЦБ, "допоможуть підтримати зростання економіки і сприятимуть створенню робочих місць".
"Водночас, я не думаю, що кредитно-грошова політика всемогутня, - заявив глава ФРБ Нью-Йорка. - Щоб відновлення економіки відбувалося максимально можливими темпами, нам потрібна підтримка в таких сферах, як ринок житла і бюджетна політика".
У свою чергу глава ФРБ Далласа Річард Фішер, який виступав трохи пізніше в Торонто, заявив, що, на його думку, "інфляція не є проблемою для США зараз", набагато гостріше стоїть питання про рівень зайнятості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас