Мінфін Франції запевнив, що всередині європейського валютного союзу немає розбіжностей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Франції запевнив, що всередині європейського валютного союзу немає розбіжностей

Казна та Політика
109
Остаточна домовленість з антикризового плану для єврозони буде неодмінно досягнута на запланованій на найближчу середу нараді європейських лідерів у Брюсселі. Впевненість у цьому висловив міністр економіки і фінансів Франції Франсуа Баруен.
"Я переконаний в цьому", - заявив він, відповідаючи в ефірі радіостанції "Європа-1" на запитання ведучого про можливість оголошення остаточного рішення з цієї проблеми в середу. За словами Баруена, переговори між лідерами країн єврозони до теперішнього часу "просунулися на дві третини" до призначеної мети.
"Уже досягнуто згоди про виділення останнього траншу попередньої програми (допомоги) для Греції, у нас також є домовленість про рівень рекапіталізації банків для того, щоб вони могли встояти перед будь-якими ударами", - цитує ІТАР-ТАСС французького міністра. Наразі, додав він, європейським лідерам залишилося провести "ряд технічних узгоджень, що стосуються так званого Європейського валютного фонду".
Усередині європейського валютного союзу, особливо відзначив Баруен, існує єдність поглядів щодо напрямку руху в справі порятунку єдиної валюти. "Ми знаємо, куди ми рухаємося, ми знаємо, що ніхто не хоче банкрутства Греції, - підкреслив він. - Це важка криза, що загрожує всьому світу".
Говорячи про загрозу зниження вищого кредитного рейтингу Франції, глава фінансово-економічного відомства республіки підкреслив, що майбутня угода в рамках єврозони має стати стимулом до стабілізації всіх економік, включаючи французьку.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас