Експерт: Росія не готова обнулити мита з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Росія не готова обнулити мита з Україною

Казна та Політика
490
Підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з СНД є скоріше договором про наміри, ніж реальним договором. РФ ще не готова обнулити мита з Україною. Таку думку висловив директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
"У мене велика кількість питань, як це (ЗВТ з СНД) можна імплементувати в життя. Ось чому я вважаю, що те, що підписано з РФ або з СНД - це скоріше договір про наміри, ніж реальний договір. Тому що якщо ти просто вводиш ЗВТ з будь-якою країною, ти просто обнуляєш імпортні мита. Чи готова Україна, щоб знизити до нуля всі імпортні мита з Російською Федерацією, і чи готові те ж саме зробити росіяни? У мене великий сумнів", - сказав Устенко.
При цьому, на його думку, підписання ЗВТ з СНД має всі шанси стати початком великих переговорів. "Я очікую, що це може бути початком тривалих великих переговорів. З виїздами технічних місій, як з одного, так і з іншого боку. Серйозне лобіювання інтересів через уряди своїх власних країн, наприклад автомобілебудівників українських і російських всередині своїх країн. Те ж саме стосується і сільськогосподарської продукції. Навряд чи Росія відразу захоче відкритися для нашого ринку зерна або для нашого ринку цукру. Але це початок шляху", - зазначив експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас