Катар визнали країною з найбільш динамічною економікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар визнали країною з найбільш динамічною економікою

Казна та Політика
451
В 2000-2010 роках економікою, що найшвидше зростає, міг похвалитися Катар, ВВП якого зростав в середньому зі швидкістю 13% на рік, пише газета Коммерсант.
Фахівці британської аудиторської фірми Ernst & Young та інституту Oxford Economics склали список з 25 країн з найвищими темпами зростання ВВП в останньому десятилітті. Україна опинилася на 14-му місці, її економіка зростала із середньою швидкістю трохи менше 5% на рік.
В цілому, в дослідженні, названому Прогноз розвитку швидкозростаючих ринків, аналітики вибрали країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР), а також окремі держави Африки, Близького Сходу, Латинської Америки, Східної Європи та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Друге місце в списку зайняв Китай (разом з Гонконгом) а третє - Казахстан. Замикають п'ятірку Індія і В'єтнам. Росія опинилася на десятому місці із середньорічним п'ятивідсотковим зростанням ВВП.
У той же час, середній показник зростання найбільших економік - США, Великобританії, членів єврозони, Японії - склав 1,9%. Середнє зростання ВВП країн, що розвиваються, виявився в три рази вищим - 5,8%.
Раніше авторитетний журнал Forbes склав список країн, в яких економіки перебувають в найгіршому стані. Четверте місце в списку найгірших економік світу дісталося Україні. Forbes писав, що ця країна, багата мінеральними ресурсами і родючою землею, могла б бути лідером за економічними показниками в Європі, однак на ділі ВВП на душу населення не досягає навіть показників Сербії та Болгарії. Річна інфляція в Україні становить близько 10%, ВВП країни в 2009 році скоротився на 15%.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас