Рішення про надання держдопомоги санаційним банкам приймає екпертно-аналітична рада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення про надання держдопомоги санаційним банкам приймає екпертно-аналітична рада

Валюта
208
Рішення про надання державної допомоги банку, в який введено тимчасову адміністрацію, в тому числі санаційному банку, приймає екпертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків. Про це йдеться в постанові Кабміну від 20 жовтня 2011 р. № 1066.
Згідно з документом, розмір держдопомоги визначається з урахуванням того, що він не повинен перевищувати різницю між вартістю зобов'язань перед вкладниками - фізичними особами - банку (в межах сум, що підлягають відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, у тому числі відчужених), і вартості відчужуваних на користь іншого банку активів.
Кабмін постановив, що банк, якому надається державна допомога, повинен здійснювати банківську діяльність не менше двох років, бути учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, крім "Ощадбанку", дотримуватися встановлених Національним банком (НБУ) економічних нормативів і вимог щодо формування обов'язкових резервів і своєчасно виконувати зобов'язання перед клієнтами.
Відзначимо, на даний момент тимчасова адміністрація діє в банку "Столиця" і "Інпромбанку", санаційним визнано "Родовід банк".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас