Меркель: Міністри фінансів ЄС узгодили план щодо рекапіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Міністри фінансів ЄС узгодили план щодо рекапіталізації банків

Валюта
333
Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила за підсумками саміту глав держав країн Європейського союзу (ЄС) в Брюсселі, який був присвячений проблемам боргової кризи в державах єврозони, що країни блоку, загалом і в цілому погодили план з рекапіталізації банків, повідомляє агентство Reuters.
Раніше вона заявляла, що ніяких важливих рішень за підсумками сьогоднішнього саміту зроблено не буде, вони з'являться під час другого саміту ЄС, присвяченого тим самим проблемам, який має відбутися 26 жовтня 2011 р.
Напередодні світові інформагентства поширили інформацію з посиланням на анонімне джерело, що країни-члени ЄС в принципі досягли домовленості про те, що обсяг рекапіталізації банків складе 100 млрд євро.
Крім того, за підсумками саміту кілька слів для преси сказав і президент Франції Ніколя Саркозі. Він відзначив "прогрес" в питанні вирішення проблем Греції, реформування Європейського фонду фінансової стабільності (ЕФФС), створеного для боротьби з наслідками боргової кризи і нової політики щодо банків.
"Всі повинні брати на себе відповідальність у справі боротьби з лихом", - заявив глава Франції, маючи на увазі залучення європейського приватного сектора економіки для виділення коштів на допомогу Афінам для подолання наслідків фінансової рецесії.
В цілому ж Саркозі, як і канцлер ФРН зазначив, що більш конкретна інформація по підходу до рішень економічних проблем Євросоюзу буде повідомлена за підсумками наступного саміту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас