Янукович вирішив не політизувати боротьбу зі світовою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вирішив не політизувати боротьбу зі світовою кризою

Казна та Політика
308
Президент України Віктор Янукович заявляє, що зовнішня політика України завжди буде спрямована на захист національних інтересів.
Як повідомили в прес-службі глави держави, коментуючи укладену Україною угоду про Зону вільної торгівлі з країнами СНД, Янукович нагадав: цей документ готувався давно.
"Україна та інші країни СНД давно готували цю угоду, і ця угода - тривала робота і довгоочікуваний результат. Але вона ніяк не передбачає, що буде перешкоджати питанням європейської інтеграції України. І всі інтеграційні питання, які ми сьогодні вирішуємо, не мають під собою сенсу дружити проти когось", - підкреслив Президент.
Глава держави зауважив: складна економічна ситуація в світі вимагає від України активних зусиль з інтеграції національної економіки у світову.
"Я говорив і хочу ще раз сказати - наша зовнішня політика передбачає прагматичний підхід у вирішенні економічних питань, економізацію наших зовнішньоекономічних процесів з багатьма центрами розвитку в світі", - сказав Янукович.
"Ми повинні створювати інструменти протистояння кризовим явищам, які сьогодні існують у світі. Іншого шляху ми не бачимо.
Політизація цього процесу йде тільки на шкоду", - резюмував Президент.
Як повідомляли "Коментарі", у вівторок Росія, Україна, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизстан, Молдова і Таджикистан домовилися про створення зони вільної торгівлі.
Азербайджан, Узбекистан і Туркменістан договір поки що не підписали.
До списку вилучень у рамках зони вільної торгівлі СНД потрапили енергоносії, метали, цукор та ін.
Азаров висловив сподівання, що дана угода набере чинності з січня 2012 року.
19 жовтня перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв та комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де ГУХТ завершили переговори щодо зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас