Міністр розповів, коли Україні повернуть права за Кіотським протоколом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр розповів, коли Україні повернуть права за Кіотським протоколом

Казна та Політика
303
Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський сподівається, що наприкінці січня - на початку лютого Україна знову зможе продавати квоти за Кіотським протоколом. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.
За словами міністра, зараз експертна група не має претензій щодо ведення кадастру парникових квот. "Ми все змогли виправити", - підкреслив він.
М.Злочевський зазначив, що 1 листопада поточного року українська сторона повинна здати план виходу з нинішньої ситуації. "Сподіваюся, що в середині грудня питання нашого плану буде розглянуто і в кінці січня звіт експертів, які у нас працювали, надійде в секретаріат (Кіотського протоколу - Ред.). І я сподіваюся, що в кінці січня - на початку лютого Україна знову зможе працювати в цьому напрямку (продавати квоти на парникові гази - Ред.)", - зазначив чиновник.
Як повідомлялося, 12 жовтня 2011 р. Комітет з дотримання Кіотського протоколу Конвенції про зміну клімату на своєму засіданні визнав некоректним ведення Україною Кадастру викидів парникових газів до 2008 року. Отже Комітет вирішив тимчасово заборонити Україні торгувати квотами на викид парникових газів в рамках Кіотського протоколу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас