Ющенко: Я схвалюю Зону вільної торгівлі, але без вилучень і обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Я схвалюю Зону вільної торгівлі, але без вилучень і обмежень

Казна та Політика
149
Президент України 2005-2010 рр. Віктор Ющенко в ефірі одного з українських телеканалів зазначив, що схвалює Зону вільної торгівлі з країнами Співдружності, але без вилучень і обмежень, передає УНН.
"Україна має розуміти, що економічна вигода нас штовхає до інтеграції з великим ринком і входження в його статути і правила, тоді ми виграємо більше. Співвідношення товарообороту між ЄС і Росією співвідносяться 1 до 10. А окремо взятий ВВП Німеччини чи Британії більший від російського", - констатував В.Ющенко.
Разом з тим, на переконання екс-президента, Україна не повинна відмовлятися від російського ринку. "Я схвалюю Зону вільної торгівлі, але без вилучень і обмежень", - підкреслив В.Ющенко.
Він навів приклад: "За цим договором акциз на продаж російської нафти і газу буде йти не в український бюджет, а в російський. Ми недоотримаємо тільки на цьому 5 млрд. дол."
Крім цього Ющенко висловив сумніви з приводу того, що "українські труби, цукор та інші товари дійсно будуть йти в Росію без мита", нагадавши слова Прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна про те, що якщо Україна створить Зону вільної торгівлі з ЄС, то Росія буде вводити жорсткі санкції. "З боку ЄС жодних додаткових умов не висувалося, в тому числі і щодо труб", - підкреслив екс-президент України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас