Експерти: Греція повернеться на ринки капіталу не раніше 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Греція повернеться на ринки капіталу не раніше 2021 року

Казна та Політика
201
За оцінками експертів "трійки", Греція, що переживає боргову кризу, повернеться на фінансові ринки не раніше 2021 року. Берлін закликає уряд в Афінах активізувати зусилля в оздоровленні держбюджету.
Греція навіть з урахуванням наданої масштабної фінансової допомоги не зможе повернутися на світові ринки капіталу раніше 2021 року. Про це повідомляє в суботу, 22 жовтня, газета Bild з посиланням на доповідь, підготовлену експертами "трійки" - Європейського Союзу, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду. В результаті аналізу перспектив економічного розвитку фахівці дійшли висновку, що і в 2020 році державна заборгованість Греції становитиме 152 відсотка від валового внутрішнього продукту (ВВП). І навіть у 2030 році цей показник очікується на рівні 130 відсотків.
Тим часом в урядових колах Німеччини вважають, що кабінету в Афінах треба активізувати зусилля, спрямовані на оздоровлення держбюджету. Як зазначає агентство DAPD, в Берліні виходять з того, що заборгованість до 2020 року має скоротитися до 120 відсотків ВВП. "Досягнення цього показника повинно стати головною метою", - заявив неназваний високопоставлений чиновник в Берліні. За його словами, федеральний уряд давно наполягає на необхідності скорочення заборгованості більш високими темпами. Оприлюднена доповідь "трійки" зайвий раз підтверджує справедливість цих вимог.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас