Fitch не планує знижувати рейтинг Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch не планує знижувати рейтинг Франції

Казна та Політика
99
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings не планує знижувати рейтинг Франції з поточного найвищого рівня "ААА", повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву глави відділу суверенних рейтингів агентства Девіда Райлі.
"Наш рейтинг "ААА", "стабільний" прогноз означає, що ми не плануємо змінювати рейтинг, - заявив Райлі в інтерв'ю в Брюсселі, даному на конференції AFME European Government Bond Conference. - Ми не вважаємо, що зміни EFSF (Європейський фонд фінансової стабільності) погрожують рейтингу Франції "ААА".
У той же час, відзначив експерт, Франції все ще необхідно "понизити дефіцит бюджету, стабілізувати рівень держборгу, притому що, як і у випадку з Великобританією і США, простір для маневру в сфері державних фінансів у Франції скорочується".
Раніше про те, що суверенний рейтинг Франції може бути знижений у випадку, якщо ситуація в економіці буде розвиватися за несприятливим сценарієм, заявило міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's.
Побоювання щодо втрати Францією вищих рейтингів інвестиційної категорії спровокувало зростання вартості запозичення для країни, в результаті чого спред прибутковості 10-річних держоблігацій Франції та Німеччини зріс з 71,5 пункту в кінці вересня до 113 пунктів у п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас