У парламенті так і не знають, що підписав Азаров у Петербурзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті так і не знають, що підписав Азаров у Петербурзі

Казна та Політика
367
Комітет Верховної Ради у закордонних справах зробив запит Міністерству закордонних справ щодо суті підписаної Україною угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД, щоб проаналізувати його відповідність європейському вибору України.
Про це сьогодні кореспонденту УНІАН повідомив народний депутат з фракції "БЮТ-Батьківщина", член парламентського Комітету у закордонних справах Олексій Логвиненко, коментуючи можливість співіснування угоди про ЗВТ з країнами СНД і одночасно з ЄС.
"Для того, щоб ми могли робити якісь висновки щодо підписаних документів у Петербурзі, і наскільки вони можуть бути комплементарними з усіма угодами, які ми намагаємося підписати з Євросоюзом про ЗВТ, ми повинні ознайомитися з документами", - сказав народний депутат.
За словами Логвиненка, на сьогоднішній день комітет не має підписаного в Санкт-Петербурзі документа про створення ЗВТ, так само, як і не знає подробиць узгоджених основних параметрів угоди про зону вільної торгівлі між Україно та ЄС.
"Комітет у закордонних справах ухвалив рішення терміново запросити у Міністерства закордонних справ, насамперед, текст підписаної угоди в Санкт-Петербурзі. Не виключено, що завтра буде позачергове засідання комітету, де ми будемо аналізувати, наскільки ця угода співпадає з нашим вектором євроінтеграції або, навпаки, цей документ має протиріччя, які будуть заважати", - сказав він.
Відповідаючи на запитання, наскільки ймовірно, що до кінця року угода між Україною та ЄС про ЗВТ буде підписана, з огляду на те, що сьогодні в Брюсселі були визначені її основні параметри, Логвиненко сказав: "Якщо параметри визначені, але учасники переговорів поки не говорять про тимчасові перспективи, можна гіпотетично припустити, що це можливо".
При цьому народний депутат зазначив, що головне не тимчасові параметри підписання угоди, а їх суть.
Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня під час засідання глав урядів країн СНД у Санкт-Петербурзі було підписано угоду про створення зони вільної торгівлі.
Того ж дня прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив сподівання, що підписана угода про зону вільної торгівлі в рамках СНД набере чинності з січня 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас