Кредитори вважають непідйомним нинішній рівень боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори вважають непідйомним нинішній рівень боргу Греції

Казна та Політика
435
Місія Євросоюзу, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського центрального банку (ЄЦБ) за підсумками візиту до Греції дійшла до висновку, що рівень держборгу Греції є непідйомним для економіки країни, пише The Wall Street Journal.
Висновки місії свідчать про те, що реструктуризація держборгу Греції, яка позначиться на її приватних кредиторах, виглядає все більш неминучою, пише газета. Проект доповіді місії малює похмуру картину того, що відбувається в Греції. Спад в її економіці виявився "значно вищим, ніж раніше прогнозувалося", констатують експерти. Прогноз зміни ситуації з боргами в порівнянні з літом також погіршився через відстрочки у проведенні приватизації, бюджетних реформ.
Висновки місії кредиторів свідчать про те, що нинішнє боргове навантаження для Греції непідйомне.
За даними агентства Bloomberg, додаткові фінансові потреби Греції в порівнянні з літом, коли для Афін був погоджений другий пакет допомоги, оцінюються мінімум в 20 млрд євро.
У липні лідери країн ЄС досягли домовленості про надання Греції другого пакету допомоги обсягом 109 млрд євро, проте він вже є недостатнім для зниження боргового навантаження Греції до рівня, який вона зможе осилити. У рамках липневих домовленостей приватні кредитори погодилися піти на обмін частини грецьких облігацій, що означає для них втрати на рівні 21%. Однак тепер мова йде вже про можливість списання 50% боргів Греції, щоб стабілізувати її боргове навантаження.
Переговори про додаткове списання боргу йдуть "з дуже невеликим прогресом", сказав The New York Times один з банкірів. Кредитори стурбовані, що Греція, за останніми оцінками, ще 9 років буде змушена покладатися на міжнародну допомогу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас