Мінфін Японії назвав третій пакет поправок до бюджету "двигуном відновлення" країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Японії назвав третій пакет поправок до бюджету "двигуном відновлення" країни

Казна та Політика
158
Затверджений третій пакет поправок до бюджету Японії на 2011 фінансовий рік стане головним двигуном відновлення країни, заявив на прес-конференції міністр фінансів Дзюн Адзума.
Уряд Японії остаточно затвердив третій пакет поправок до бюджету на 2011 фінансовий рік, який закінчиться 31 березня 2012 року, в розмірі 12,1 трлн ієн (157 млрд доларів).
З них на потреби відновлення буде витрачено 120 млрд доларів. У тому числі на підготовку та масове переселення людей на узвишшя та інші заходи виділяється 20,26 млрд.
У розпорядження місцевих адміністрацій на потреби відновлення буде передано 21,56 млрд доларів.
На відновлення інфраструктури, будівництво зруйнованих шкіл та багато іншого передбачається направити 19,1 млрд доларів, на дезактивацію заражених радіоактивними речовинами земель - 3,19 млрд.
Пакет поправок враховує і заходи, покликані знизити вплив рекордно високого курсу ієни до основних валют. На ці заходи виділяється близько 25,97 млрд доларів. Зокрема, на стимулювання японських компаній до створення заводів і дослідницьких центрів на території Японії буде виділено 6,49 млрд.
Крім того, передбачені кошти для поповнення пенсійного фонду та для відновлення країни після тайфуну "Талас".
Більша частина необхідних коштів буде отримана за рахунок емісії держпаперів на суму 150 млрд доларів, решта коштів - за рахунок скорочення держвидатків і раніше прийнятих соціальних програм. Крім того, розроблено план підвищення податків. Це дозволить не збільшувати і без того надмірно роздутий державний борг.
Третій пакет поправок буде переданий на розгляд парламенту країни наступної п'ятниці.
Таким чином, з урахуванням 78 млрд доларів за першими двома пакетами поправок на відновлення країни буде витрачено понад 195,8 млрд, що складе близько 79% від розрахованої урядом суми в 248 млрд.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас