ЄЦБ обговорить рівень базової ставки після виходу нових прогнозів з ВВП та інфляції в грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ обговорить рівень базової ставки після виходу нових прогнозів з ВВП та інфляції в грудні

Казна та Політика
101
Керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) знову обговорить рівень базової відсоткової ставки в грудні, коли будуть підготовлені нові прогнози з ВВП та інфляції, заявив голова Банку Австрії та член виконавчої ради ЄЦБ Евальд Новотни в інтерв'ю Bloomberg Television
За його словами, на жовтневому засіданні ЄЦБ обговорював можливість зниження ставки, але "надав перевагу сфокусуватися на забезпеченні банків ліквідністю".
"Звичайно, ми завжди обговорюємо всі варіанти", - заявив Новотни.
За його словами, нові прогнози Центробанку будуть брати до уваги той факт, що "у світовій економіці спостерігається тенденція до ослаблення підйому".
Новотни також підкреслив, що в ЄЦБ немає повноважень на те, щоб втручатися у фінансову політику окремих держав, і підтвердив, що основним мандатом Центробанку є забезпечення цінової стабільності.
ЄЦБ на засіданні 6 жовтня схвалив рішення зберегти базову відсоткову ставку на рівні 1,5% річних. Глава європейського ЦБ Жан-Клод Тріше оголосив за підсумками засідання, що в листопаді банк запустить програму викупу облігацій, забезпечених кредитами, загальним обсягом 40 млрд євро.
За словами Новотни, програма викупу облігацій є тимчасовим заходом і не може порівнюватися з програмами кількісного стимулювання інших центробанків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас