Скасування мита на експорт пшениці і кукурудзи набуде чинності 22 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування мита на експорт пшениці і кукурудзи набуде чинності 22 жовтня

Аграрний ринок
294
Скасування митних зборів на експорт пшениці і кукурудзи набуде чинності 22 жовтня.
Відповідний закон № 3906-VI опубліковано в газетах "Урядовий Кур'єр" і "Голос Україні".
Згідно зі схваленим Верховною Радою і підписаного Президентом законом "Про внесення змін до закону "Про внесення змін до Податкового кодексу і про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур", продовжують дію тільки експортні мита на ячмінь розміром 14 % від митної вартості товару, але не менше 23 євро за 1 тонну.
Як повідомляло агентство, 19 жовтня Президент Віктор Янукович схвалив ухвалений Радою закон про скасування митних зборів на експорт пшениці і кукурудзи.
6 жовтня в Раді був зареєстрований законопроект № 9239, згідно з яким встановлювалося експортне мито на соняшникову олію розміром 3%, але не більше 5 євро/тонна, на насіння ріпаку і соєві боби, а також пшеницю, ячмінь і кукурудзу - 3 %, але не більше 2 євро/тонна.
7 жовтня Рада проголосувала за схвалення в цілому цього законопроекту в редакції, запропонованій комітетом з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.
Під час виступу голови цього комітету Віталія Хомутинника перед схваленням даного закону він повідомив, що відповідно до цієї редакції, пропонується залишити на колишньому рівні експортні мита на ячмінь (14%, але не менше 23 євро), а також встановити нульову ставку експортного мита на пшеницю і кукурудзу; норму про встановлення експортного мита на олійні культури та соняшникову олію пропонувалося прибрати з документа.
З 1 липня в Україні діяло експортне мито на пшеницю 9%, але не менше 17 євро/тонна, на кукурудзу - 12%, але не менше 20 євро/тонна.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас